IQ kérdések a klímaváltozásról

Doktorok a Katasztrófa Készültségért

2.kérdés <<<                 3.kérdés                  >>> 4. kérdés


A Doctors for Disaster Preparedness üzenete


Miután Trump elnök kiléptette az USA-t a Párizsi Éghajlat Változási egyezményből, különböző állami politikusok, leginkább Kalifornia kormányzója Jerry Brown, előlépett azzal, hogy az államuk vagy városuk harcolhatna a saját “klíma változás”-uk érdekében. Számos republikánus képviselő csatlakozott a Climate Solutions Caucus (Éghajlat Megoldás Csoportosulás)-hoz.

A törekvésben kihegyeződik néhány kritikus gondolat, ezért a DDP (Doctors for Disaster Preparedness - Doktorok a Katasztrófa Készültségért) elindította az Éghajlat Változási IQ tesztet. 10 héten keresztül tettek fel egy-egy kérdést a honatyáknak, illetve a lakosságnak.


Ön tudja a feltett kédésekre a helyes választ?

 

3. kérdés:

A klímakutatók 97%-a egyetért abban, hogy katasztrofális éghajlat változást fog eredményezni, ha az emberiség nem rövidíti le a "fosszilis üzemanyagok" használatát?
 

A helyes válasz:

Nem. Kevesebben vannak, mint 3 %.

A tudósok között nincs konszenzus. Egyedül kísérlettel lehet megdönteni a ragyogó “kinyilatkozott” teóriát, függetlenül attól, mennyi tudós hisz abban. A tényleges hőmérséklet megfigyelések nem igazolják az éghajlat modellek által jósolt globális felmelegedés gyorsulását.
Bővebben a DDP honlapján, angolul innen.

 

Az éghajlatváltozás ismereteiről magyar tudósoktól bővebben itt tájékozódhat
 

A magyar webes megjelenítést szerkeszti dr. Tóth Béla e-mail: tothbela@energmester.hu