European Climate Declaration

Oktober 18, 2019

GLOBAL CLIMATE INTELLIGENCE GROUP


Nincs éghajlati veszélyhelyzet!


"A politikai vezetőknek azt tanácsoljuk, hogy a tudomány törekedjen az éghajlati rendszer jelentősen jobb megértésére, miközben a politika öszpontosítson a lehetséges éghajlati károk minimalizálására, elsősorban a bevált és megfizethető technológiákra alapozott stratégiák adaptációja által.”

Egy 726 tudósból és szakembereből álló nemzetközi csoport készítette ezt a sürgős üzenetet.


Az éghajlattudománynak kevésbé politikai, míg az éghajlat-politikának tudományosabbnak kell lennie. A tudósoknak nyíltan foglalkozniuk kell a globális felmelegedéssel kapcsolatos előrejelzéseik bizonytalanságaival és túlzásaival, miközben a politikusoknak elkötelezetten számolniuk kell a globális felmelegedéshez való alkalmazkodás valós előnyeivel, annak becsült költségeivel, szemben az éghajlatváltozás mérséklésével járó tényleges költségekkel és elképzelhető előnyeivel.


A felmelegedést természetes tényezők okozzák, túl az antropogéneken


A geológiai archívum prezentálja, hogy a Föld éghajlata azóta változik, amióta a bolygó létezik, természetes hideg és meleg szakaszokkal. A Kis Jégkorszak még nemrégiben, 1850-ben ért véget. Ezért nem meglepő, hogy a felmelegedés időszakát most tapasztaljuk meg. Csak nagyon kevés lektorált dokumentum megy még olyan messzire is, hogy azt állítsa, hogy a közelmúltbeli felmelegedés elsősorban antropogén.

A felmelegedés a vártnál sokkal lassabbA világ kevesebb, mint feleannyit melegedett, mint az eredetileg előrejelzett mérték, és kevesebb, mint fele mértékben várható az antropogén ráhatás és sugárzási egyensúlyhiány alapján. Ez azt jelenti számunkra, hogy messze vagyunk még attól, hogy megértsük az éghajlatváltozást.


A CO2 növényi táplálék, a Földön élő összes élet alapja
 

A CO2 nem szennyező anyag. Alapvető fontosságú minden élet számára a Földön. A fotoszintézis áldás. Több CO2 jótékony hatással van a természetre, zöldítve a Földet: a levegőben lévő CO2 többlet elősegítette a globális növényi bioanyag növekedését.
 


A globális felmelegedés nem növelte a természeti katasztrófák számát
 

Nincs statisztikai bizonyíték arra, hogy a globális felmelegedés fokozza a hurrikánokat, áradásokat, aszályokat és hasonló természeti katasztrófákat, vagy gyakoribbá teszi őket. A CO2 -kibocsátási intézkedések azonban ugyanolyan károsak, mint költségesek. Például a szélturbinák megölik a madarakat és rovarokat, a pálmaolaj-ültetvények pedig megsemmisítik az esőerdők biodiverzitását.


Az éghajlat-politikának tiszteletben kell tartania a tudományos és gazdasági realitásokat


Nincs éghajlati veszélyhelyzet. Ezért nincs ok a pánikra és riogatásra. Határozottan ellenezzük a 2050-re javasolt káros és irreális szén-dioxid-kibocsátási politikát.
Ha alaposabb ismeretek lesznek a kezünkben, akkor lesz elegendő időnk a gondolkodásra és az alkalmazkodásra. A nemzetközi politika céljának annak kell lennie, hogy megbízható legyen, és megfizethető energia legyen mindenkor és az egész világon.


Az aláírók:


WCD (World Climate Declaration) AMBASSADORS

A Világ Éghajlati Deklarációjának NAGYKÖVETEI 17 fő


TUDÓSOK ÉS SZAKEMBEREK (SCIENTISTS AND PROFESSIONALS)

AUSZTRÁLIA 102 fő

AUSZTRIA 1 fő

BANGLADESH 1 fő

BELGIUM 21 fő

BRAZILIA 12 fő

KANADA 25 fő

KÍNA ÉS HONG KONG 2 fő

CSEHORSZÁG 1 fő

DÁNIA 6 fő

FINNORSZÁG 1 fő

FRANCIAORSZÁG 68 fő

NÉMETORSZÁG 23 fő

GÖRÖGORSZÁG 1 fő

MAGYARORSZÁG 2 fő

INDIA 1

ÍRORSZÁŰG 17

OLASZORSZÁG 159

JAPÁN 2 fő

MEXIKÓ 3

HOLLANDIA 58

ÚJZÉLAND 16

NORVÉGIA 17

PARAGUAY 1

LENGYELORSZÁG 3

PORTUGÁLIA 2 fő

OROSZORSZÁG 2 fő

DÉL-AFRIKA 3

SPANYOLORSZÁG 1

SVÉDORSZÁG 22 fő

SVÁJC 4

ANGLIA 38

USA 94


Összesen: 726 fő


Az aláírók név és munkahely adatai megtlálhatók ide kattintva az eredeti dokumtntumban.
A magyar változatot közzétette és illusztrálta: dr. Tóth Béla ny. tud. oszt. vez. tothbela(kukac)energmester.hu