Vulkanizmus és éghajlatváltozás

(Az eltérő színű és aláhúzott szövegrészekre kattintva a forrásmunkához, új tartalomhoz navigál.)

A klímapolitika a zöld és egyéb lobbi nyomására - tévesen - a szén-dioxid növekedését tekinti az éghajlatváltozás legfőbb okának. Ezért tűz ki dekarbonizációs célokat. Szerencsére, ha lassan is, de egyre többet kapnak hangot azok a kutatók, akik a reális tudomány oldaláról bizonyítják, hogy számos természetes oka van a tapasztalt melegedésnek, amihez képest a szén-dioxid szerepe elhanyagolható. Az egyik realitás, hogy minden jelenség, ami kívülről hat az atmoszféra, óceánok hőtartalmára, az az életterünk hőmérsékletének megváltoztatásával jár együtt. A troposzférában pedig a felhők önszabályozóvá teszik a Föld hőháztartását.
Az egyik külső tényező, amiről alig említenek szót, az a vulkánok lávafolyásai által az atmoszférába kitett hőtartalom. A közelmúltban kitört izlandi hasadékvulkán jó szemléltetési apropót ad a folyamat bemutatására.

A teljes leírást ide kattintva érheti el.
További tartalma:

Vulkánok a Földön
Benne videoklip arról, ahogyan könnyűbúvárok beleúsznak abba az Atlanti-hátsági repedésbe, ami mentén évente egy centiméternyit távolodik egymástól az amerikai és az eurázsiai kontinens.
A Föld egészén gyakrabban, mint hetente kitör egy vulkán. Amit láthatunk. De a tenger alatt további kétszer ennyi.
Az Antarktisz nyugati felén azért olvad a jég, mert alatta aktív vulkanikus terület van. De a keleti oldalán és összességében hízik!

Lemeztektonika - földrengés - vulkánkitörés
A földkéreg hasonlítható egy koccanással megtört tojáshéjhoz.
A földrengéseket obszervatóriumok mérik, amiből következtethetünk a nem látható vulkanizmus gyakoriságának mértékére is.

Mégis mozog a Föld!
Grafikon arról, hogy a 2,5 Magitudonál nagyobb energiájú földrengések száma 2009. óta mintegy kétszeresére nőtt.

Mennyi az annyi az éghajlatváltozásban?
Összehasonlító adatok és interaktív számítások a lávakiömlésekkel az atmoszférába kerülő hőmennyiség érzékeltetéséhez

Ha a klímaváltozásról a hatalomtól független tudomány hangját meg akarja ismerni, akkor nézzen körül ezeken a szájtokon is:
Reális Zöldek Klub http://realzoldek.hu/
Energiapolitikai Társulat https://enpol2000.hu/
Léva Energia Akadémia http://energiaakademia.lapunk.hu/
Klímarealista https://www.klimarealista.hu/
A világ számos tudósának kutatási eredménye gyűjteményét találhatja ezeken az oldalakon, amit a médiahatalom szőnyeg alá söpör, és amit a hivatalos "tudósok" elrejtenek a laikus hatalmat gyakorlók elől.